Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech a primit autorizare deplină din partea Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite, măsură care ar putea deschide ușa pentru mai mulți angajatori de a le cere salariaților să se imunizeze împotriva coronavirusului, anunță USA Today.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul vaccin anti-Covid care a fost aprobat pe deplin de FDA, spre deosebire de autorizarea de urgență acordată până acum celorlalte vaccinuri dezvoltate împotriva coronavirusului.

Deși companii ca Google, Facebook, Tyson Foods și Netflix au anunțat că angajații care lucrează în persoană trebuie să se vaccineze anti-Covid, numeroase alte mari firme au așteptat autorizarea deplină a vaccinului de către FDA pentru a evita procesele intentate de salariații nemulțumiți de obligativitatea imunizării.

Dr. Vivek Murthy, Chirurgul General al SUA, a declarat că aprobarea deplină are două scopuri majore: de a convinge angajatorii să ceară imunizarea salariaților lor - și în unele cazuri și a clienților - și de a convinge americanii care nu erau hotărâți cu privire la vaccin.

„Cred că pentru afacerile și universitățile care se gândeau să implementeze obligativitatea vaccinării pentru a crea spații mai sigure în care oamenii pot lucra și învăța această mutare din partea FDA (...) le va ajuta să meargă înainte cu acele tipuri de planuri”, a declarat Murthy pentru CNN.

Acesta a citat de asemenea numeroasele date care arată că vaccinul dezvoltat de compania americană Pfizer și partenerul său german BioNTech este sigur și eficace.

Citește și: