Adulții LGBT americani sunt populația cea mai vaccinată împotriva coronavirusului în Statele Unite, rata imunizării în rândul acestora depășind cu aproape 20% media națională, relatează The Hill.

Manifestatie LGBT in SUAFoto: Stefan Boness-Ipon / Sipa Press / Profimedia Images

Un sondaj realizat de Human Rights Campaign (HRC) a descoperit că 92% din adulții LGBT invervievați în SUA s-au vaccinat cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid.

Ultimele date publicate de Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor arată că 72,1% din totalul adulților americani sunt vaccinați parțial împotriva COVID-19.

„Suntem încurajați să vedem dovezi care sugerează că o majoritate covârșitoare a comunității LGBT care a participat la sondaj a primit cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid”, a declarat Jim Brown, vicepreședinte al HRC, într-un comunicat de presă.

David Paisley, director de cercetări la HRC, afirmă că „există numeroase motive pentru care ratele vaccinării în rândul persoanelor LGBT sunt mai ridicate decât pentru populația generală, printre acestea numărându-se procentele mai mari din cadrul comunității LGBT a persoanelor care sunt liberale, trăiesc în state albastre (n.r. conduse de democrați) și în zone urbane”.

Paisley a precizat însă că „vedem de asemenea că izolarea din cauza COVID a afectat semnificativ persoanele LGBT, lucru care ar fi putut motiva persoanele să se vaccineze rapid, pentru a putea reintra în comunitate”.

Citește și: