Guvernul Poloniei urmează să evalueze relaxarea restricțiilor anti-Covid pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului și își îndeamnă cetățenii să se imunizeze cât mai rapid, relatează Euractiv.

Jaroslaw Kaczynski si Mateusz MorawieckiFoto: Hubert Mathis / Zuma Press / Profimedia Images

Propunerile, dezvăluite pentru prima dată de publicația locală Gazeta Prawna, ar urma să includă exceptarea de la restricții a persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid.

Guvernul conservator de la Varșovia analizează de asemenea adoptarea cadrului legal care să permită afacerilor să refuze clienții care nu pot prezenta dovada vaccinării.

Vicepremierul Jaroslaw Gowin a comentat pe Twitter că „persoanele care sunt vaccinate trebuie să primească garanția că nu vor fi vizate de nicio nouă restricție”.

„Restricțiile asupra persoanelor nevaccinate nu le încalcă libertatea, ele sunt o protecție a libertății restului societății. Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preț”, a adăugat acesta.

Polonia a înregistrat 2.883.284 de infecții cu coronavirusul și 75.265 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

După o abordare inițial mai relaxată în ceea ce privește restricțiile introduse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, guvernul conservator condus de premierul Mateusz Morawiecki a introdus restricții dure asupra pentru a ține sub control valurile pandemice de la finalul anului trecut și din această primăvară.

Citește și: