Ungaria este prima ţară din Europa în care se poate administra cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, relatează Radio Kossuth Budapesta, potrivit Rador.

Coronavirus UngariaFoto: Antonin Vincent / AFP / Profimedia Images

Cea de-a treia doză de vaccin poate fi solicitată de persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin patru luni în urmă. Conform specialiştilor, administrarea celei de-a treia doze de vaccin este recomandată în primul persoanelor în vârstă şi celor cu boli cronice, însă se pot prezenta la vaccinare şi persoanele cu sistemul imunitar mai slab. În multe centre s-au făcut deja primele programări şi locurile au fost ocupate în totalitate, însă, alături de cele existente, se vor deschide şi noi puncte de vaccinare.

Prim-ministrul Viktor Orban a anunțat de la jumătatea lunii iulie că le va oferi cetățenilor opțiunea celei de-a treia doze.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai susținut premierul.