Un nou focar de infecții cu Covid-19 se extinde în mai multe zone în China, generând îngrijorări în presa locală legate de vulnerabilitatea țării în fața variantei Delta care este mult mai contagioasă, relatează BBC. Media locale vorbesc chiar despre cel mai grav episod după izbucnirea pandemiei de coronavirus în Wuhan, în urmă cu mai bine de un an și jumătate.

Testare coronavirus ChinaFoto: Pan Yulong / Xinhua News / Profimedia

Peste 300 de cazuri au fost confirmate în 10 zile, specialiștii exprimându-și îngrijorarea față de evoluția cazurilor, iar guvernul impunând noi restricții de călătorie, în timp ce milioane de persoane sunt testate.

Nu este clar câte persoane au fost imunizate în China, deși autoritățile susțin că ar fi vorba de 1,6 miliarde.

Cel puțin 12 localități se confruntă acum cu un nou focar de infecții, autoritățile punându-le pe seama variantei Delta.

Deși numărul total de noi cazuri înregistrate oficial este considerabil mai mic raportat la alte state, este considerată cea mai mare creștere cel puțin din ultimele luni.

Ultima oară când s-a înregistrat o creștere semnificativă de cazuri a fost în luna iulie, fiind vorba despre un focar din Nanjing din provincia estică Jiangsu, focar ce a izbucnit printre muncitorii de pe aeroport, care curățau un avion venit din Rusia.

Autoritățile au testat rapid 9,2 milioane de locuitori din Nanjing și au impus carantina pentru sute de mii de rezidenți.

Însă în weekend atenția s-a îndreptat către o destinație turistică extrem de populară, Zhangjiajie, aflată în centrul provinciei Hunan, unde au fost înregistrate mai multe cazuri Covid.

Se presupune că mulți oameni din Nanjing au călătorit aici în ultima perioadă, ceea ce ar explica răspândirea virusului. Numai la un spectacol de la teatrul din oraș au participat 2.000 de turiști, iar autoritățile încearcă acum să identifice 5.000 de spectatori.

Toate obiectivele turistice au fost închise în zonă, iar turiștii au fost obligați să se testeze înainte de a părăsi orașul Zhangjiajie.

Cotidianul chinez The Global Times a scris, într-un editorial, că ar fi vorba despre cel mai mare focar de la episodul Wuhan.

China se confruntă cu o altă creștere a numărului de cazuri în Zhengzhou din provincia nordică Henan, lovită de inundații devastatoare luna trecută.