Reduceri la platformele de livrare de mâncare la domiciliu sau la taxi sunt doar câteva dintre recompensele oferite în Marea Britanie cu scopul de a promova vaccinarea în rândul tinerilor, a anunţat duminică ministrul sănătăţii Sajid Javid.

LondraFoto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

Într-un comunicat, Javid le-a îndemnat pe persoanele cu vârste între 18 şi 29 de ani, mai reticente să se vaccineze comparativ cu restul populaţiei adulte, „să profite de aceste reduceri” şi le-a amintit că vaccinul anticoronavirus nu-i protejează doar pe ei şi pe apropiaţii lor, ci va permite „să putem face multe dintre lucrurile de care ne este dor”, relatează EFE și Agerpres.

Potrivit comunicatului, aplicaţii de taxi precum Uber şi Bolt vor oferi discounturi la servicii şi inclusiv o cursă gratis la centrele de vaccinare, iar tinerii îşi vor putea cumpăra mâncare la preţ redus de pe platforme precum Deliveroo, Uber Eats sau Pizza Pilgrim.

Ministerul Sănătăţii de la Londra, care a amenajat puncte de vaccinare pentru tineri în galerii de artă şi centre comerciale, a menţionat că în următoarele zile vor fi anunţate noi facilităţi, care ar putea include reduceri la restaurante sau bilete mai ieftine la cinematografe sau la festivalurile de muzică.

Potrivit datelor valabile până la 30 iulie, circa 67% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, faţă de 88,5% din totalul populaţiei adulte (circa 46,8 milioane de oameni). Circa 72,1% din adulţi - 38,12 milioane - au făcut schema completă de vaccinare.