Poliția germană a interzis mai multe proteste programate să aibă loc în acest weekend în capitala Berlin din cauza dubiilor privind respectarea măsurilor sanitare, relatează Euractiv.

Protest anti-restrictii GermaniaFoto: Florian Bachmeier / imageBROKER / Profimedia

Organizatorii protestelor „Recuperarea drepturilor noastre fundamentale” și „Anul libertății și păcii - viața după pandemie” au fost printre cei notificați că le-au fost respinse cererile.

Poliția a justificat interdicția prin faptul că protestatarii de la evenimentele de acest tip au refuzat constant să respecte măsurile menite să combată răspândirea coronavirusului precum păstrarea distanțării fizice.

Într-un comunicat remis presei poliția a subliniat de asemenea disponibilitatea limitată a organizatorilor de a rezolva aceste probleme.

Este așteptat ca efectivul de forțe de ordine să fie suplimentat în capitala germană în următoarea perioadă pentru a descuraja manifestațiile ilegale, în special pe 1 august, dată la care membrii mișcării „Querdenker” („gânditori nealiniați”) au anunțat un protest masiv în Berlin.

Citește și: