Google a anunțat miercuri că va solicita vaccinarea tuturor angajaților săi care lucrează de la sediul său, o măsură anunțată, din moment ce tot mai multe organisme publice iau astfel de măsuri în Statele Unite, scrie AFP.

GoogleFoto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

Obligația va fi pusă în aplicare „în următoarele săptămâni” în Statele Unite, înainte de a fi extinsă și în alte regiuni ale lumii „în următoarele luni”, a declarat directorul general, Sundar Pichai, într-un comunicat, în timp ce a precizat că nu va fi se aplică în țările în care vaccinul nu este încă ușor accesibil.

Google va furniza în curând detalii cu privire la excepțiile de la această cerință „pentru persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale sau populații specifice”, a spus compania.

Întrebată de AFP despre aceste posibile excepții, filiala Alphabet nu a răspuns imediat.

„Vaccinarea este una dintre cele mai importante căi pentru noi și comunitățile noastre locale de a rămâne sănătoși”, a insistat Sundar Pichai.

La sfârșitul lunii martie 2020, Google și-a închis majoritatea spațiilor și le-a cerut angajaților să lucreze de acasă. Miercuri, a amânat data oficială a revenirii la sediu la 18 octombrie, după ce a stabilit-o inițial pentru 1 septembrie.

Începând cu această dată, aproximativ 80% dintre angajați vor trebui să lucreze fizic la sediul companiei cel puțin trei zile pe săptămână. Grupul prezice că aproximativ 20% dintre angajați vor rămâne în continuare acasă.

Potrivit Agenției Federale SUA pentru Aplicarea Legilor împotriva Discriminării la locul de muncă (EEOC), angajatorii pot solicita angajaților să prezinte dovada vaccinării Covid, fiind acceptate excepții din motive medicale sau obiecții religioase.

Luna trecută, marea bancă americană Morgan Stanley și administratorul de active BlackRock au indicat că doar angajații vaccinați vor avea acces la sediul lor, ceea ce însemna necesitatea vaccinării, deoarece aceste grupuri favorizează întoarcerea la birou.

Până în prezent, puține grupuri mari au îndrăznit să își stabilească o obligație, cu câteva săptămâni înainte de începerea anului școlar din septembrie, ceea ce va marca revenirea la birou pentru mulți angajați.