Persoanele vaccinate cu un vaccin anti-Covid aprobat de EMA sau FDA nu vor mai fi obligate să stea în carantină, începând de pe 2 august, la sosirea în Anglia dacă vin dintr-o țară de pe lista portocalie, pe care este inclusă și România, dar testele rămân obligatorii, a anunțat ministrul Transporturilor Grant Shapps pe Twitter.

LondraFoto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

”Îi ajutăm pe oamenii care locuiesc în SUA și în țările europene să se poată reuni cu familiile și prietenii lor care locuiesc în Regatul Unit. De pe 2 august, ora 04.00, oamenii din acestea țări vor putea să vină în Anglia dintr-o țară de pe lista portocalie fără să stea în carantină dacă sunt complet vaccinați”, a spus ministrul Transporturilor.

Acesta a subliniat că schimbările se vor aplica doar celor care sunt complet vaccinați cu un vaccin aprobat de FDA sau de Agenția Europeană pentru Medicamente, dar aceștia vor trebui în continuare să se testeze PCR înainte de sosire și să facă un test în ziua 2 după sosirea în Anglia.

Grant Shapps a confirmat de asemenea reluarea croazierelor internaționale și programe flexibile de testare pentru a ajuta angajații din sectoarele esențiale și redresarea economiei.

Regulile privind intrarea în Marea Britanie urmau să fie revizuite la 31 iulie, potrivit BBC.

Această ipoteză a fost deja vehiculată la începutul lunii iulie.

Surse citate de BBC spun că subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de miercuri a comitetului care se ocupă de gestionarea pandemiei de coronavirus.

În prezent, persoanele care au fost complet imunizate în Regatul Unit nu trebuie să stea în carantină atunci când se întorc din SUA sau UE, cu excepția Franței. Această regulă nu se aplică însă cetățenilor care s-au imunizat în afara Marii Britanii.

Cei care lucrează în domeniul turismului au cerut insistent o astfel de măsură din partea guvernului de la Londra.