Peste jumătate din populația Germaniei a fost complet vaccinată antiCovid, a anunțat ministrul Sănătății Jens Spahn citat de The Guardian.

Centru vaccinare drive thruFoto: Primaria Municipiului Galati

“41.8 milioane de germani sunt acum protejați complet, în timp ce 61,1% au primit cel puțin o doză de vaccin. Cu cât se vaccinează mai multă lume, cu atât vom fi mai în siguranță la toamnă și la iarnă”, a scris ministrul pe Twitter.

După un start slab în primele luni ale campaniei de vaccinare, Germania a accelerat apoi ritmul, deși rămâne în continuare departe de ținta de 80% care asigură imunitatea de turmă, notează AFP.

De altfel, ritmul a încetinit din nou în ultimele săptămâni.

În contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăviri este pe un trend ascendent, este de așteptat ca dezbaterea electorală pentru alegerile parlamentatre din 26 septembrie să se axeze pe campania de vaccinare.

Spre deosebire de Franța și Grecia, Germania a exclus până acum varianta de a impune vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale.

Însă șefa de cabinet a cancelarului Angela Merkel, Helge Braun, a avansat ipoteza introducerii de noi restricții privind viața publică pentru persoanele nevaccinate, chiar dacă acestea prezintă un test Covid negativ.

“Persoanele vaccinate vor beneficia neîndoielnic de mai multă libertate decât cele nevaccinate”, dacă numărul cazurilor de Covid crește la toamnă.

Situația din Franța

Un francez din doi este de acum vaccinat complet împotriva COVID-19, a anunţat marţi seara Direcţia Generală a Sănătăţii, un nivel încă departe de pragul de imunitate colectivă estimat la aproximativ 90% cu noua variantă Delta, care este mai contagioasă, relatează AFP.

Francezii au un ''program complet de vaccinare'' prin administrarea a două doze de vaccin Moderna, AstraZeneca sau Pfizer, o doză dacă au fost pozitivi pentru COVID-19 sau o doză de vaccin Janssen.

Pragul de 40 de milioane de francezi care au primit cel puţin o doză a fost trecut luni, cu o lună înainte de programul iniţial. Guvernul francez intenţionează să se atingă pragul de 50 de milioane de persoane vaccinate pentru prima dată, până la sfârşitul lunii august.