Autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene au vaccinat împotriva coronavirusului 70% din adulții blocului comunitar cu cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid, a anunțat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Euronews.

Ursula von der LeyenFoto: Olivier HOSLET / AFP / Profimedia

„UE s-a ținut de cuvânt și a livrat. Ținta noastră a fost să protejăm 70% din adulții din Uniunea Europeană cu cel puțin un vaccin în cursul lunii iulie. Astăzi am atins această țintă”, a declarat von der Leyen, adăugând că 57% din cetățenii europeni au fost inoculați în regim complet împotriva COVID-19.

„Aceste cifre plasează Europa printre liderii mondiali [în ceea ce privește imunizarea anti-Covid]. Procesul de ajungere din urmă a avut un foarte mare succes însă trebuie să menținem acest efort”, a continuat aceasta, subliniind că „varianta Delta este foarte periculoasă”.

„Majoritatea țărilor europene au asistat la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri în ultimele săptămâni, pusă pe seama variantei Delta, însă numărul de spitalizări și decese a rămas cu mult sub vârfurile înregistrate în timpul iernii, mulțumită în mare parte administrării vaccinurilor”.

Filiala pentru Europa a OMS și Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor au anunțat luni că varianta Delta mult mai infecțioasă a coronavirusului, depistată pentru prima dată în India, a devenit tulpina dominantă în Europa.

Citește și: