Adolescenții români cu vârsta între 12 și 17 ani se vor putea vaccina cu vaccinul produs de compania Moderna începând de luni, 2 august, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul vine după ce serul Moderna a fost autorizat vinerea trecută pentru folosirea la această grupă de vârstă de către Agenția Europeană a Medicamentului. Este al doilea vaccin autorizat pentru grupa de vârstă 12-17 ani, după cel produs de Pfizer. În România, vaccinarea adolescenților între 12-17 ani cu serul Pfizer a început în luna iunie.

Vaccinul ModernaFoto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

Schema de vaccinare cu serul Moderna va fi aceeași ca la adulți: două doze administrate la interval de 28 de zile, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Minorii care se prezintă la vaccinare trebuie să primească consimțământul de la părinți sau tutorele legal și trebuie să fie însoțiți la centrul de vaccinare de reprezentantul legal. Vaccinarea se va face în centrele de vaccinare unde a fost distribuit vaccinul Moderna, inclusiv în cabinetele unor medici de familie.