Stephen Harmon avea 34 de ani. El a murit la Corona Regional Medical Center, la o oră cu mașina spre est de la Los Angeles. Înainte de spitalizare, el se amuza pe seama eforturilor de vaccinare: „Am 99 de probleme, dar un vaccin („vax”) nu este printre ele”, a scris luna trecută pe Twitter, scrie NBC News.

Protest impotriva masurilor antiepidemice in statul AlabamaFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Pe 8 iulie scrisese: „Oamenii lui Biden care merg din ușă-n ușă ar trebui numiți JaCovid Witnesses” – aluzie la cultul Martorii lui Iehova, potrivit agenției Associated Press.

Cu trei zile înainte de deces, Harmon a mai scris: „Dacă n-ai încredere în Dumnezeu că mă poate vindeca în locul acestui ventilator prost, stai afară din camera mea de terapie intensivă, nu e loc aici pentru teamă sau lipsă de credință!”. A mai postat fotografii cu el pe patul de spital, scriind că are pneumonie, nivel de oxigen critic și că va fi intubat: „Nu știu când mă voi trezi, rugați-vă pentru mine”.

Moartea lui a fost „incredibil de demoralizatoare”, a declarat dr. Oren Friedman, care tratează pacienți cu Covid-19 la Cedar-Sinai Medical Center din Los Angeles. El a spus că numărul internărilor a crescut de 10 ori din cauza variantei Delta. „Practic, fiecare persoană care se îmbolnăvește atât de grav că trebuie spitalizată, nu este vacinată”, a afirmat dr. Friedman.

Harmon mergea la Hillsong Church din Los Angeles. Parohul Brian Houston l-a descris ca „unul din cei mai generoși oameni”.

„Ca biserică, noi urmărim binele spiritual al oamenilor din comunitățile locale. În probleme medicale îi încurajăm puternic să urmeze îndrumările medicilor lor. În timp ce mulți din personalul clerical, conducere, enoriași au primit vaccinul Covid, recunoaștem că este o decizie personală pentru fiecare persoană, pe care s-o ia cu sfatul profesioniștilor din medicină”.

Citește și: