Treisprezece pacienţi infectați cu tulpina Delta a coronavirusului sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar patru dintre ei, cu forme severe de COVID, sunt internaţi în secţia de terapie intensivă.

Varianta Delta castiga teren in EuropaFoto: Profimedia Images

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat luni că se constată o creştere lentă, dar constantă, a numărului de pacienţi COVID-19 internaţi în acest spital, conform News.ro. În prezent, sunt nouă bolnavi COVID cu forme medii internaţi în unitatea medicală, iar alţi patru pacienţi se află la terapie intensivă, cu forme severe ale bolii.

”Revin cu îndemnul către populaţie de a continua vaccinarea, aceasta fiind singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Pe de altă parte, Prefectura Iaşi a anunţat, luni, că în această săptămână vor fi organizate mai multe centre mobile de vaccinare în municipiul Iași. Acestea vor funcţiona în parcările supermarketurilor din cartiere, dar şi în apropierea unor mall-uri.

”Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicaţii tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri şi vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19 sau care vor să plece cu mai puţine griji în vacanţă. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc şi aveţi nevoie doar de cartea de identitate sau de paşaport. Echipele mobile vor utiliza serul Johnson & Johnson care presupune o singură doză”, a afirmat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.