Autoritățile din Coreea de Sud au raportat joi cel mai mare număr de infecții cu coronavirusul în contextul în care se luptă pentru a ține sub control cel mai mare val de contagieri de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, relatează CNBC.

Coronavirus Coreea de SudFoto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coreea de sud a raportat 1.842 de noi infecții cu coronavirusul, 270 de cazuri fiind depistate în rândul echipajului unui distrugător care desfășura activități anti-piraterie în largul coastei Africii. Marinarii au fost transportați cu avionul acasă după ce au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Începând cu 8 iulie autoritățile au raportat aproape zilnic un număr mai mare de infecții decât anteriorul bilanț record de 1.237 de infecții înregistrat pe data de 25 decembrie a anului trecut.

Autoritățile analizează extinderea restricțiilor impuse săptămâna trecută în capitala Seul și în zonele învecinate pe măsură ce noi focare alimentate de varianta Delta continuă să apară la nivel național.

În jur de 64,3% din cazurile de transmitere locală au fost depistate în afara zonei metropolitane Seul, cel mai mare procent înregistrat după primul val al pandemiei din Coreea de Sud ce s-a răspândit din orașul Daegu din sudul țării.

Numărul de infecții raportate în zona metropolitană a capitalei a scăzut ușor după ce autoritățile au impus noi restricții, printre care și interzicerea adunărilor mai mari de două persoane după ora 18:00.

Coreea de Sud a fost prima țară după China care a înregistrat focare majore ale pandemiei însă a fost amplu lăudată pentru modul în care a reușit să țină sub control răspândirea coronavirusului prin testare în masă și un sistem eficient de urmărire a contactelor.

Numărul total al contagierilor înregistrate în această țară a ajuns la 184.103 cazuri în timp ce bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 a urcat la 2.063 de persoane.