Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat joi că își menține opoziția față de necesitatea dovezii de vaccinare anti-Covid pentru călătoriile internaționale în contextul intensificării dezbaterilor despre refuzarea unor călători dacă nu sunt imunizați, relatează Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMSFoto: Fabrice COFFRINI/ AFP/Profimedia Images

Experții independenți afirmă că imunizarea împotriva coronavirusului nu ar trebui să fie singura condiție pentru a permite călătoriile internaționale ținând cont de accesul limitat la vaccinuri la nivel global și a distribuirii inechitabile a acestora.

Experții au afirmat anterior că solicitarea unui certificat de vaccinare adâncește inegalitățile și promovează libertatea de mișcare inegală.

Țările mai sărace cu acces redus la vaccinuri ar putea fi excluse dacă asemenea măsuri sunt implementate, potrivit acestora.

Anunțul OMS vine după ce Uniunea Europeană a lansat la începutul lunii iulie certificatul digital Covid al UE menit să faciliteze deplasările cetățenilor săi în cele 27 de state membre ale blocului comunitar și să relanseze turismul în sezonul estival de vară.

Citește și: