Statele Unite au trimis Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19, de la Johnson & Johnson (J&J), în cadrul luptei Washingtonului împotriva pandemiei la nivel mondial, a anunţat marţi Departamentul de Stat american.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Sunt încântat să anunţ donarea a 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson (Republicii) Moldova. Această livrare consolidează angajamentul Statelor Unite de a învinge pandemia de Covid-19 la nivel mondial şi de a ajuta (Republica) Moldova”, a transmis într-un mesaj postat pe Twitter secretarul de Stat american Antony Blinken, atașând totodată imagini de la livrare.

Pandemia de Covid-19 a afectat economia acestei foste republici sovietice cu 3,5 milioane de locuitori, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, notează agenția Reuters, citată de News.ro.

Această jumătate de milion de doze de vaccin anti-Covid J&J a fost trimisă în Republica Moldova luni, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Această livrare face parte din efortul Statelor Unite în cadrul COVAX, un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de distribuire a unor vaccinuri anticovid celor mai sărace ţăridin lume.