Guvernul olandez a anunţat miercuri că examinează posibilitatea impunerii unor măsuri în lupta împotriva Covid-19, în urma unei creşteri puternice a numărului îmbolnăvirilor la nivel naţional, relatează Reuters și News.ro.

Coronavirus OlandaFoto: Paulo Amorim / VWPics / Alamy / Alamy / Profimedia

„Cred că această creştere puternică a numărului infecţiilor (cu noul coronavirus) este un motiv pentru a cere stafuri de urgenţă echipei de supraveghere epidemiologică”, a anunţat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Olanda a ridicat cea mai mare parte a măsurilor anti-Covid la 26 iunie, în urma unei scăderi a contaminărilor şi după vaccinarea anti-Covid cu cel puţin o doză a două treimi din populaţie.

Barurile, restaurantele şi discotecile au fost redeschise, însă bilanţul Covid-19 s-a dublat în ultima săptămână şi a crescut la 8.000 de cazuri.

Bilanţul zilnic a crescut miercuri la 3.688 de cazuri, au anunţat autorităţile sanitare.

Aproximativ trei sferturi dintre aceste cazuri noi se înregistrează în rândul tinerilor, a precizat Hugo de Jonge, în contextul în care campania de vaccinare olandeză s-a concentrat asupra persoanelor în vârstă, iar majoritatea adulţilor tineri şi adolescenţilor nu au fost vaccinați.