Președintele Joe Biden caută modalități de a vaccina cât mai mulți americani împotriva COVID-19 în contextul răspândirii Delta a coronavirusului, acesta dorind inclusiv implementarea imunizării din ușă în ușă, relatează Business Insider.

Joe BidenFoto: Michael Reynolds-Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia Images

Biden a anunțat marți în timpul unui briefing cu presa că în întreaga țară se închid centre de vaccinare din cauza scăderii cererii și că „acuma trebuie să mergem din comunitate în comunitate, din cartier în cartier și, adesea, din ușă în ușă, bătând la propriu la uși pentru a ajuta cu protejarea față de virus a persoanelor rămase”.

Experții afirmă că ratele scăzute de vaccinare din unele comunități le fac pe acestea cele mai vulnerabile în fața izbucnirii unor noi focare cu varianta Delta mult mai infecțioasă care a apărut în India.

Se crede că această variantă este mai abilă în eludarea anticorpilor generați în urma vaccinării anti-Covid, varianta fiind descoperită deja în aproximativ 100 de țări și în toate cele 50 de state americane, devenind dominantă în 5 dintre acestea, printre care și Florida, unul dintre cele mai populate state din SUA.

Varianta Delta prezintă cele mai mari riscuri pentru persoanele nevaccinate, o analiză recentă realizată de Associated Press arătând că aproape toate decesele cauzate de COVID-19 în SUA în ultimele zile au fost înregistrate în rândul persoanelor care nu s-au imunizat.

„Lupta noastră împotriva acestui virus nu s-a încheiat”, a afirmat Biden. „Chiar acum, în timp ce vă vorbesc, milioane de americani încă sunt nevaccinați și neprotejați. Și din cauza asta, comunitățile lor sunt în pericol și prietenii lor sunt în pericol. Persoanele dragi le sunt în pericol”, a adăugat acesta.

Biden a mai spus că, pe măsură ce centrele de vaccinare în masă se închid, dorește ca vaccinurile să fie administrate și în locuri precum farmaciile locale, biserici, la festivaluri și locul de muncă.

Președintele american a declarat că vrea ca vaccinarea să devină un lucru la fel de banal ca „intrarea în magazin să îți iei pastă de dinți sau altceva”.

„Vom pune mai mult accentul pe vaccinarea în comunitate, aproape de casă, în mod convenabil într-o locație cu care sunteți deja familiari”, și-a expus acesta planurile.

În jur de 55% din americani au fost vaccinați în regim complet împotriva COVID-19 însă rata imunizărilor este în declin, de la aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate zilnic în SUA în perioada de vârf din luna aprilie la doar 700.000 în ultimele săptămâni.

În jur de 29% din americani afirmă că foarte probabil nu se vor vaccina împotriva coronavirusului, potrivit unui sondaj realizat de Washington Post-ABC News.

Citește și: