Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că s-ar putea înregistra până la 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus, după ce vor fi ridicate majoritatea restricţiilor în Anglia, în decursul lunii iulie. Ministrul a subliniat, însă, că, de această dată, numărul persoanelor care vor deceda sau vor ajunge la spital din cauza COVID-19 va fi mult mai mic, datorită programului eficient de vaccinare al Marii Britanii, relatează BBC, potrivit Rador.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Dinendra Haria/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Avertismentul ministrului britanic al Sănătății vine după ce luni, pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie.

Johnson a confirmat că guvernul își propune să pună capăt măsurilor restrictive pe 19 iulie, urmând ca o decizie finală să fie luată săptămâna viitoare.

”Vom ridica restricțiile legale și vom permite oamenilor să ia propriile decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de gestionare a virusului", a spus Johnson.

După ce a impus cele mai dure restricții pe timp de pace din istoria Marii Britanii pentru a lupta cu noul coronavirus, Johnson pariază pe programul de vaccinare, care a slăbit legătura dintre infecții și internările în spitale, pentru a împiedica o nouă copleșire a serviciului de sănătate.

Conform planurilor, cluburile de noapte se vor putea redeschide și nu vor exista limite privind capacitatea de ocupare. Regulile privind distanțarea socială vor fi anulate.

Citește și: