​Noi reguli împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus se aplică începând de luni pentru călătoriile cu feribotul în Grecia, astfel persoanele care circulă cu acest mijloc de transport vor trebui să prezinte cel puţin un test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de începerea călătoriei, relatează dpa citată de Agerpres.

Limnionas, GreciaFoto: Alamy / Profimedia

De asemenea, este valabil şi un test PCR efectuat cel mult cu 72 de ore înaintea îmbarcării ori dovada unei vaccinări complete sau pe cea a recuperării după o infecţie.

Aceste măsuri au fost introduse din cauza creşterii numărului de contaminări cu coronavirus în Grecia.

Autorităţile sanitare elene au raportat peste 700 de noi cazuri de infecţii în 24 de ore în ultimele zile, în creştere comparativ cu între 200 şi 400 pe zi în săptămâna dinainte. Guvernul grec este în special preocupat în legătură cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă, care a fost detectată în Creta, printre alte locuri.

Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor împotriva COVID-19 în ultimele săptămâni, încurajată de scăderea numărului de contaminări.