Guvernul rus a înregistrat sâmbătă 697 de decese din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore, un record pentru a cincea zi la rând, în contextul în care ţara este afectată de varianta Delta, scriu AFP și News.ro.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Rusia a înregistrat 24.439 de noi cazuri sâmbătă, ceea ce corespunde celui mai mare număr de la mijlocul lui ianuarie, când ţara ieşea din al doilea val mortal.

Moscova, principalul focar al epidemiei, a înregistrat 116 morţi în ultimele 24 de ore, un nivel foarte apropiat de recordul stabilit la începutul săptămânii.

Epidemia de coronavirus a reizbucnit la mijlocul lui iunie în Rusia, pe fondul unei campanii lente de vaccinare. 23,6 milioane din 146 de milioane de ruşi, adică 16% din populaţie, au fost convinşi să se vaccineze.

Solicitând din nou cetăţenilor să se vaccineze, preşedintele Vladimir Putin a cerut miercuri „să fie ascultaţi experţii” şi nu zvonurile despre Covid-19, opunându-se unei vaccinări obligatorii la scară naţională.

Kremlinul, care a recunoscut că nu şi-a atins obiectivul de a vaccina 60% din populaţie până în august, refuză o carantinare naţională pentru a nu afecta economia.

În ţară, pandemia a făcut 5,5 milioane de infectări şi 137.262 de morţi, potrivit cifrelor oficiale. Agenţia de statistică Rosstat a contabilizat 270.000 de morţi la finalul lui aprilie.