​Comisia Europeană a anunțat că a identificat cinci tratamente „promițătoare” pentru COVID-19. E vorba de terapii „care ar putea fi disponibile în curând” în întreaga UE.

Testare coronavirusFoto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Patru sunt anticorpi monoclonali, în prezent în curs de examinare în timp real de către Agenția Europeană pentru Medicamente, iar cel de-al cincilea este un imuno-supresor, deja autorizat pentru pacienții care nu sunt bolnavi de Covid și care ar putea primi undă verde și pentru tratarea virusului Sars-Cov-2.

Cele cinci produse ar putea fi aprobate până în octombrie. Până la aceeași dată, Comisia va dezvolta un portofoliu de cel puțin 10 terapii potențiale, stabilite în baza criteriilor obiective și științifice, convenite cu statele membre.

Comisia Europeană specifică într-un comunicat că a finalizat recent o achiziție comună de anticorpi monoclonali (casirivimab și imdevimab) și că până la sfârșitul anului ar putea iniția altele.

Primul eveniment de matchmaking pentru industrie va fi organizat în zilele de 12 și 13 iulie, obiectivul fiind cel de a reuni diferitele componente ale sectorului și a accelera producția în cantități adecvate a terapiilor autorizate. (surse: Rador, La Stampa)