​Franţa se va confrunta probabil cu cel de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19 în toamna acestui an, din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus, a declarat miercuri principalul consilier ştiinţific al Guvernului de la Paris, citat de Reuters.

Coronavirus ParisFoto: Profimedia Images/Thomas Samson/AFP

Profesorul Jean-Francois Delfraissy consideră totuși că implementarea campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ar putea contribui la atenuarea efectelor următorului val al pandemiei, despre care experţii medicali afirmă că ar putea să se producă în Franţa în septembrie sau octombrie.

„Cred că vom avea cel de-al patrulea val, dar acesta va fi mult mai moderat decât precedentele trei valuri, deoarece nivelul de vaccinare va fi diferit în comparaţie cu cele din timpul valurilor precedente”, a declarat Jean-Francois Delfraissy pentru postul radiofonic France Info.

Epidemiologul francez Arnaud Fontanet, care consiliază şi el Guvernul francez în chestiuni ştiinţifice, a declarat miercuri pentru BFM TV că se aşteaptă ca numărul de cazuri de COVID-19 să crească din nou în Franţa în septembrie sau în octombrie.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat la începutul acestei săptămâni că varianta Delta, a cărei răspândire rapidă în lumea întreagă a determinat mai multe ţări să impună din nou restricţii în privinţa călătoriilor, reprezintă de acum 20% din totalul cazurilor de COVID-19 diagnosticate în Franţa.

Pe același subiect: