"Previziunile economice de primăvară au înregistrat o creștere de 4,2% în acest an și de 4,4% în 2022. Cifrele sunt din ce în ce mai bune și în termen de 18 luni începând de astăzi, toate cele 27 de țări membre îşi vor reveni din criză. Acum câteva luni nimeni nu se aştepta la asta", a declarat președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, în deschiderea forumului economic de la Bruxelles, potrivit RaiNews.

Von der Leyen a explicat că meritul este al vaccinurilor și al măsurilor economice fără precedent.

"În acest moment, mai mult de 60% din adulții europeni au primit cel puțin o doză, iar 41% sunt complet vaccinați. Acum trebuie să ne ajutăm vecinii", a spus Ursula von der Leyen.

"Salut acordul pentru înființarea unei agenții UE pentru azil (EUAA). Acest lucru va contribui la eficientizarea și uniformizarea procedurilor noastre de azil în UE", a scris președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter. „Mulțumesc președinției portugheze pentru munca depusă” în acest dosar și „mă bazez pe Slovenia pentru continuarea negocierilor privind Pactul pentru migrație și azil”, a adăugat ea.