Polonia ia în calcul să facă obligatorie vaccinarea anti-Covid-19 pentru persoanele cu cel mai mare risc, cum sunt cadrele medicale, a indicat marţi ministrul sănătăţii Adam Niedzielski, în contextul încercărilor autorităţilor de a învinge rezistenţa celor care nu s-au vaccinat încă, relatează Agerpres.

Pacient coronavirusFoto: Abhisek Saha / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Polonia a vaccinat până acum cu schema completă 12,7 milioane de locuitori dintr-un total de circa 38 milioane, însă autorităţile au avertizat asupra dificultăţii de a-i convinge să se vaccineze pe cei care nu au făcut-o deja.

„Din nefericire, avem impresia că am atins un anumit plafon. Este greu să-i convingem pe cei care nu sunt convinşi, pentru că toate argumentele şi alte tipuri de acţiuni au fost deja încercate”, a declarat ministrul la postul catolic Radio Plus.

„Vorbim despre scenarii precum a face vaccinarea obligatorie pentru cei mai expuşi la consecinţele serioase ale Covid-19 - vorbim aici despre vârstnici, dar în primul rând despre doctori”, a indicat el.

Niedzielski a mai spus că există posibilitatea unui al patrulea val pandemic în a doua jumătate a lunii august, care să urmeze creşterea numărului de cazuri noi observată în Marea Britanie.

„Avem o astfel de succesiune în Europa, care înseamnă că ceea ce se întâmplă în Marea Britanie se va întâmpla aici după aproximativ două luni (...) în cazul nostru, există o posibilitate de apariţie a unui al patrulea val în a doua jumătate a lui august”, a atenţionat ministrul polonez.