Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că România va vinde vaccin anti-Covid-19 mai multor ţări, Danemarca urmând să primească un milion de doze. Totodată, Cîţu a susținut că ţinta principală - aceea de a elimina pandemia - a fost atinsă, chiar dacă ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri nu s-au atins.

Florin CîțuFoto: Agerpres

Premierul a fost întrebat cu privire la dozele de vaccin anti-Covid-19 care urmează să expire, relatează Agerpres și News.ro.

„Avem aceste statistici. O parte dintre doze au fost exportate. Nu dintre cele care urmau să expire acum pe 30, poate şi din cele care urmau să expire acum pe 30, dar există o analiză a tuturor, avem un contact cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona. În fiecare zi primim cereri. Ştiţi foarte bine că în Danemarca o să trimitem mai multe. În Danemarca vindem. Vindem în mai multe ţări. Cred că un milion de doze în Danemarca. Ministerul Sănătăţii are toate cifrele”, a spus Florin Cîţu.

El a precizat că este vorba de vaccin Pfizer, care va fi vândut la preţul de achiziţie.

„Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie. S-au contractat mai multe pentru că trebuia să ajungem în acelaşi moment în care vindeam în alte ţări şi strategia este de a vinde la preţul de achiziţie”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de campania de vaccinare, având în vedere că ţintele anunţate în repetate rânduri nu au fost atinse, Florin Cîţu a afirmat: „Am atins cea mai importantă ţintă. Ştiţi foarte bine că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta vaccinului este aceea de a elimina pandemia şi ţinta este atinsă”.