Grecia le va oferi o recompensă financiară de 150 de euro tinerilor între 18 şi 25 de ani care se vor vaccina cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, ca parte a eforturilor guvernului de a creşte rata de imunizare a populaţiei înaintea sezonului concediilor, transmit agenţiile Reuters şi ANA, preluate de Agerpres.

Tanara vaccinata in GreciaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Începând de luni, grecii vaccinaţi cu schema completă pot de asemenea să meargă la muncă sau la sălile de sport fără a mai avea nevoie să se autotesteze.

Cu toate acestea, în condiţiile unei rate de vaccinare completă de circa 33% din cei 11 milioane de locuitori şi ale îngrijorărilor legate de varianta Delta a coronavirusului, guvernul analizează noi stimulente pentru a accelera vaccinarea.

'Odată cu prima doză de vaccin, (tinerii) vor primi un card preplătit în valoare de 150 de euro', a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o şedinţă de guvern, prezentând acest stimulent. 'Este o datorie către tineri, un cadou din recunoştinţă', dar şi o invitaţie de revenire la normalitate, a explicat el.

Potrivit guvernului, în jur de 940.000 de tineri greci între 18 şi 25 de ani care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la finalul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul financiar, sau aşa-numitul 'paşaport de libertate'.

Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale.

În plus, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.