Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, crede că scăderea numărului persoanelor care se vaccinează este temporară și spune că acum România nu are țintă de vaccinare, asta în contextul în care pragul de 5 milioane, stabilit inițial, pare să nu fie atins nici măcar la 1 iulie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Valeriu Gheorghiță a spus că este un lucru vizibil că, ”într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru doza 1. Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu doza 1 în ultima perioadă”.

Cu toate acestea, el crede că este vorba doar despre o situţie temporară.

”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a mai declarat Gheorghiţă, potrivit News.ro.

Totodată, după eșecul României de a atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie, obiectiv stabilit de Florin Cîțu, Valeriu Gheorghiță evită să mai vorbească despre un nou prag.

”Nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”, a declarat președintele CNCAV, Valeriu Ghoerghiță, întrebat care este ţinta de vaccinare acum.

Valeriu Gheorghiţă a recunoscut pe 19 mai că este puțin probabil ca obiectivul stabilit de premierul Florin Cîțu, respectiv vaccinarea a 5 milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai, să poată fi atins. Gheorghiță, în schimb, a mai spus atunci că ținta de 5 milioane va fi atinsă ”cu siguranță” în prima parte a lunii iunie. Potrivit ultimului bilanț, pragul nu este atins nici acum.

Până atunci, premierul și chiar președintele țării vorbeau de această țintă.