Cancelarul german Angela Merkel a primit o a doua doză de vaccin anti-Covid de la Moderna după o primă doză de la AstraZeneca, a anunțat marți cancelaria, relatează AFP.

Angela MerkelFoto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

„Da, confirmăm” că liderul german a fost injectat recent cu o a doua doză de vaccin ARN mesager de la compania americană Moderna, după ce a primit o primă injecție pe 16 aprilie cu vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al cancelariei.

Mai multe țări, inclusiv Germania, au ales să injecteze o a doua doză dintr-un vaccin ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau Moderna, rezultând o „schemă de vaccinare mixtă” după o primă injecție cu AstraZeneca.

Mai mult de jumătate (51,2%) din populația Germaniei, sau 42,5 milioane de oameni, au primit cel puțin o doză de vaccin și 26,3 milioane (31,6%) sunt complet vaccinați, potrivit cifrelor publicate marți de Institutul Robert Koch.

Cancelarul în vârstă de 66 de ani a primit prima doză de vaccin anti-Covid AstraZeneca în luna aprilie, la peste două săptămâni după ce autoritățile germane au recomandat folosirea serului doar pentru persoane de peste 60 de ani.

"Sunt bucuroasă că am primit astăzi (vineri, n.r.) prima doză a vaccinului AstraZeneca", a declarat Angela Merkel pe 16 aprilie, citată într-un mesaj publicat pe Twitter de Steffen Seibert, care a distribuit şi o fotografie ce prezintă certificatul de vaccinare emis pe numele cancelarului Germaniei.

"Vaccinarea este cheia pentru a ieşi din pandemie", a adăugat atunci Angela Merkel.

"Mulţumesc tuturor acelora care participă la campania de vaccinare - şi tuturor celor care se vaccinează", a mai spus ea.

În 2019, ea a stârnit îngrijorări pentru sănătatea ei după ce a fost surprinsă tremurând în public, dar a părut a fi în stare bună de sănătate de atunci.