O unitate militară rusă de cercetare științifică ce a fost implicată în dezvoltarea Sputnik V lucrează la un nou vaccin contra Covid-19, ce va fi administrat sub forma unei gume de mestecat, scriu vineri RBC și The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Institutul Central de Cercetare 48 al ministerului rus al apărării a colaborat anul trecut cu Institutul Gamaleya din Moscova pentru crearea și testarea vaccinului Sputnik V.

Citând surse din ministerul apărării și o confirmare a informației de la directorul Institutului Central 48, RBC afirmă că activitatea de creare a unui vaccin sub forma unor tablete și pastile masticabile este ”în desfășurare”.

”După testare, medicamentul va fi inclus în diverse tratamente și măsuri de prevenție pentru coronavirus”, au spus sursele RBC.

Colonelul Serghei Borisevici, comandantul Institutului Central 48 a confirmat lucrările de dezvoltare a noului vaccin, dar nu a precizat stadiul în care se află acestea.

Statele Unite au pus anul trecut pe lista neagră Institutul Central 48 și laboratoarele acestuia, plus alte două instituții militare și civile ruse, pentru implicarea în dezvoltarea de arme chimice și biologice.