​Guvernul israelian a ridicat marţi obligativitatea purtării măştilor în locuri publice închise, una dintre ultimele măsuri în vigoare în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, relatează Times of Israel și News.ro.

Israelul a ridicat in iunie obligativitatea purtarii mastilor in spatiile publiceFoto: Tomer Neuberg / Xinhua News / Profimedia

„Obligaţia purtării măştii este anulată începând de marţi, 15 iunie”, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii.

Israelul a relaxat la începutul lui iunie restricţiile sanitare impuse israelienilor, însă menţine măsuri drastice cu privire la persoanele care vin din străinătate.

Țara este în continuare închisă străinilor, cu excepţia celor care dispun de derogări din motive profesionale sau familiale urgente.

O carantină de 14 zile - care poate fi abandonată imediat după un rezultat al unui test serologic care să arate o vaccinare sau o imunitate suficientă - este impusă oricărui călător care intră în Israel.

Israelul a lansat la sfârşitul lui decembrie o vastă campanie de vaccinare, în urma unui acord cu laboratorul farmaceutic american Pfizer, care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectul vaccinării în această ţară care dispune de bănci de date medicale digitale ale populaţiei.

Mai mult de 5 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vaccinați cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

Peste 839.000 de persoane au contractat coronavirusul SARS-CoV-2 în această țară de la izbucnirea epidemiei iar 6.428 de oameni și-au pierdut viața din cauza Covid-19, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi de covid-19, dintre care 53 sunt spitalizaţi. Israelul a raportat doar 3 noi infecții în ultimele 24 de ore.

REFERINȚĂ: