Numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 în Rep. Moldova cu cel puțin o doză a trecut de 383 de mii, iar aproape 147 de mii dintre acestea au primit până acum ambele doze de ser, potrivit datelor Ministerul Sănătății de peste Prut, citate de Radio Chișinău.

vaccin pentru Republica MoldovaFoto: MAE

Rata de imunizare a populației cu prima doză este de 11,5%, una dintre cele mai mici dintre țările europene. Autoritățile din sănătate fac apel către populație să se vaccineze pentru a preveni îmbolnăvirea și un nou val de infectări.

Aproape 2400 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în Republica Moldova în cadrul maratonului organizat pe 12 și 13 iunie la Chișinău. Autoritățile municipale anunță că în zilele de odihnă următoare va fi organizat un nou maraton, de această dată pentru a li se administra rapelul persoanelor care s-au imunizat cu prima doză la Palatul Republicii în perioadă 28-30 mai.

Autoritățile de sănătate din Rep. Moldova continuă să facă îndemnuri către populație să meargă la centrele de vaccinare și să se imunizeze pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire cu virusul Covid-19 și pentru un nou val de infectări.

De asemenea, vaccinarea este recomandată și femeilor însărcinate pentru că în urma studiilor s-a demonstrat că au făcut anticorpi și le-au transmis și copiilor, a precizat coordonatoarea campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 Ninel Revenco într-un mesaj video postat pe site-ul vaccinare.gov.md.

Cele mai multe dintre vaccinurile contra Covid-19 primite de R. Moldova provin din România, care a trimis peste Prut sute de mii de doze.