Actorul american cu origini germane David Hasselhoff, protagonistul serialului TV „Baywatch”, apare într-un videoclip lansat de Ministerul Sănătăţii din Germania pentru a îi încuraja pe rezidenţii acestei ţări să se vaccineze împotriva COVID, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mesajul videoclipului face trimitere la albumul „Looking for Freedom” lansat de David Hasselhoff în 1989, care s-a bucurat de o popularitate uriaşă în Germania după ce piesa care a dat titlul acelui material discografic a devenit fundalul sonor utilizat în timpul demolării Zidului Berlinului.

„Aermel hoch!” („Mânecile sus!”), a declarat artistul, în limba germană, în acel videoclip lansat luni, care a fost vizionat de peste 200.000 de ori pe Twitter până miercuri.

„Se spune că eu, David Hasselhoff, aş fi un erou datorită serialelor „Baywatch”, „Knight Rider” şi demolării Zidului Berlinului. Însă eu am găsit libertatea în vaccinuri. Şi voi puteţi să o găsiţi!”, a mai spus starul american în acel clip, la finalul căruia îşi ridică una dintre mâneci pentru a arăta un plasture medical, aplicat de obicei după ce o persoană este vaccinată.

Videoclipul a fost însă ironizat de unii dintre germani, întrucât multe persoane din această ţară nu au reuşit încă să obţină o programare într-un centru de vaccinare.

După un debut lent al campaniei sale de vaccinare, Germania a accelerat ritmul inoculărilor, iar măsurile de lockdown naţional sunt ridicate gradual. Aproximativ 47% dintre rezidenţii germani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-Covid-19.

David Hasselhoff a devenit cunoscut după ce a jucat în anii 1980 în serialul „Knight Rider” şi în anii 1990 în serialul „Baywatch”. Starul american a fost şi membru al juriului emisiunii „America's Got Talent”.