Focare de coronavirus au fost semnalate în peste 400 de ferme de nurci din statele Uniunii Europene, potrivit activiştilor germani pentru protejarea animalelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Până la jumătatea lunii mai, milioane de nurci au fost afectate de coronavirus în 10 state membre ale UE, afirmă Federaţia germană pentru protejarea animalelor, citată de agenţia DPA, notează Agerpres.

Conform datelor acesteia, virusul SARS-CoV-2 a fost detectat la 290 de ferme de nurci în Danemarca, la 69 în Olanda şi 13 în Suedia. În Grecia, 22 din cele 91 de ferme de nurci au avut teste pozitive. Alte focare au fost de asemenea semnalate la ferme din Franţa, Italia, Letonia, Lituania, Polonia şi Spania.

De teama mutaţiilor coronavirusului observate la nurci şi riscul ca acestea să se transmită la om s-a recurs sacrificarea masivă a nurcilor, animale crescute pentru exploatarea comercială a blănii lor. Danemarca a sacrificat toate nurcile din fermele sale, adică milioane de animale, şi a interzis până la sfârşitul anului creşterea acestora în ferme.

Grupul german de activişti cere interzicerea creşterii acestor animale şi valorificării blănii lor.