Vaccinurile COVID-19 ar putea fi disponibile pentru copii de până la 6 luni în SUA până în toamnă, au declarat marți Pfizer și Moderna pentru New York Times.

Vaccin PfizerFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Pfizer a anunțat marți că își testează vaccinul COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Compania a declarat pentru The Times că probabil va începe testarea vaccinării la copii cu vârsta de până la 6 luni în următoarele săptămâni.

Pfizer a spus că speră să poată solicita autorizația de urgență de la Food and Drug Administration (FDA) până în toamnă pentru a-și administra vaccinul copiilor mici.

Moderna a declarat pentru The Times și Insider că ar putea obține autorizație FDA similară până la începutul toamnei.

"Moderna se așteaptă ca datele să fie disponibile pentru grupa de vârstă a populației pediatrice în toamnă", a declarat un purtător de cuvânt pentru Insider.

Pfizer testează o doză de rapel pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus

Pfizer și-a prezentat planul de dezvoltare a vaccinului în 2021 în cadrul unei prezentări a veniturilor pe 4 mai.

Gigantul farmaceutic a declarat că se așteaptă să-și prezinte vaccinul pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani până în septembrie și doza pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani până în noiembrie.

Pfizer testează, de asemenea, o doză de rapel pentru a proteja împotriva variantelor de coronavirus. CEO Albert Bourla a declarat că oamenii ar putea începe să primească doze de rapel în decembrie.

CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a declarat că persoanele cu un risc mai mare de COVID-19 sever, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și americanii mai în vârstă, ar putea începe să primească doze de rapel până în septembrie.