Israelul a început, duminică, vaccinarea rezidenţilor adolescenţi din grupa de vârstă 12-15 ani împotriva maladiei Covid-19, informează DPA și Agerpres.

Vaccinare cu Pfizer in IsraelFoto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images

Ministrul Sănătăţii din Israel a declarat că pericolele generate de contractarea acestei boli sunt mai mari decât riscul unor posibile efecte secundare induse prin vaccinare.

"Cazurile de miocardită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani au fost rare şi cele mai multe dintre ele au trecut fără complicaţii", a precizat ministrul israelian.

Israelul foloseşte în această campanie de vaccinare serul dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.

Ţinând cont de rata extrem de scăzută a infectărilor cu noul coronavirus din Israel, ministrul a recomandat vaccinarea într-o primă fază a adolescenţilor care sunt pacienţi cu risc crescut, a familiilor pacienţilor cu risc crescut şi a adolescenţilor din familiile care plănuiesc să călătorească în străinătate.

"În afară de grupurile de risc, oricine care este interesat poate să se vaccineze", a adăugat ministrul israelian.

Israelul, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a început vaccinarea rezidenţilor săi în decembrie 2020. Până acum, aproape 5,5 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi peste 5,1 milioane de rezidenţi au primit ambele doze de vaccin.

Numărul noilor infectări şi cel al cazurilor severe de COVID-19 raportate în această ţară au scăzut brusc în ultimele luni.

Doar patru noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii, duminică.

Numărul persoanelor cu forme grave de COVID-19 a scăzut la rândul său şi a ajuns la 230.

În urma acestor rate foarte scăzute, Guvernul israelian a ridicat aproape toate restricţiile antiepidemice săptămâna trecută.

Totuşi, anumiţi experţi avertizează că noile variante ale virusului SARS-CoV-2 ar putea să pătrundă în Israel prin intermediul unor persoane venite din străinătate.