Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a mers în acest weekend din nou în teritoriu pentru a vaccina, alături de medicii de campanie, persoanele care s-au prezentat pentru a fi imunizate contra Covid-19 și a spus că intenționează să facă acest lucru și în continare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată dacă plănuieşte ca la fiecare sfârşit de săptămână să participe alături de colegii medici la campania de imunizare în teritoriu, Mihăilă a răspuns: „Cât mă ţin puterile, da, ăsta e planul”.

„Văd că e o cerere din ce în ce mai mare, acolo unde mergem. De exemplu. acest număr de o sută de vaccinaţi în, cred că două sau trei ore, de când am început procesul de vaccinare este o surpriză plăcură. Şi câtă vreme reuşim să mobilizăm lumea în acest mod, cred că merită fiecare minut şi fiecare oră de efort”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Întrebată duminică, în timpul unei vizite în judeţul Vrancea, dacă România va ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie, Ioana Mihăilă a răspuns: „cred că contează să fie cât mai mulţi vaccinaţi”.

„Contează tot timpul să ne gândim şi la incidenţă, adică să ajungem la atâţia vaccinaţi câţi ne permit să ţinem incidenţa bolii sub control”, a afirmat ministrul Sănătăţii.