​Normalitatea pe care o știam înainte de pandemie pare că începe să se apropie odată cu numărul în creștere al persoanelor vaccinate și scăderea ratei de infectare în întreaga lume. Dacă până acum campaniile pro-vaccinare au fost făcute de stat, iată că și industriile private încep să se implice activ în astfel de campanii. Prima industrie din România care a demarat o astfel de campanie este industria jocurilor de noroc care a reunit sub un singur mesaj peste 20 de companii rivale.

Sorin Georgescu, Președinte RomslotFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat Hotnews.ro, Sorin Georgescu, Președinte Romslot explică de ce au ales să facă pe cont propiu o astfel de campanie, ce impact a avut pandemia asupra sectorului de gambling dar și ce rezultate au obținut în urma acestui demers.

PE SCURT

• Am ales să facem acest lucru pentru a transmite și noi că este singura soluție pe care o avem la îndemână pentru a depăși această pandemie.

• Lucrurile sunt complicate atunci când se rezumă strict la online. Am văzut cum angajații noștri începeau să își piardă speranța că se pot reîntoarce la normalitate.

• A fost pentru prima dată pentru industria noastră când acele companii care au distribuție națională au ales să împărtășească același mesaj.

• Cred că toată lumea se află în următoarea situație: ori te trezești cu frica de a te îmbolnăvi, ori te trezești cu frică de a face vaccinul.

• Sunt companii care au depășit 70% grad de vaccinare, sunt companii care sunt undeva puțin peste 50%. Eu sunt convins că în această vară industria va ajunge undeva la 65-70% grad de vaccinare.

Urmărește aici interviul integral:

IDEI PRINCIPALE:

Nu am ales să facem acest lucru special pentru industria de jocuri de noroc. Am ales să facem acest lucru pentru a transmite și noi, ca și toți ceilalți în plan public, că este singura soluție pe care o avem la îndemână pentru a depăși această pandemie. Pentru a ne recăpăta o normalitate măcar și parțială față de ceea ce aveam înainte.

Pandemia a fost deosebit de complicată, a închis comunicarea dintre noi ca și colegi în interiorul companiilor, a închis comunicarea cu cei dragi. Lucrurile sunt complicate atunci când se rezumă strict la online.

Pot să spun că am văzut cum angajații noștri începeau să își piardă speranța că se pot reîntoarce la normalitate, că se pot reîntoarce la viață lor de dinainte de pandemie.

Rolul cel mai important l-au avut angajații noștri, care au acceptat să iasă în față și să spună ceea ce simt, prin ce trec, de ce ar trebui să se vaccineze colegii lor, familiile lor, cunoscuții. Pot să vă spun că a fost pentru prima dată pentru industria noastră când acele companii care au distribuție națională au ales să împărtășească același mesaj, atât în agenții, în săli de jocuri, cât și pe online și TV. A fost o campanie de o anvergură fără precedent. Mi-aș fi dorit să vedem mai multe industrii care participă, care contribuie la acest mesaj.

Cred că toată lumea se află în următoarea situație: ori te trezești cu frică de a te îmbolnăvi, ori te trezești cu frică de a face vaccinul. Cred că în final una dintre temeri trebuie să o învingi și cred că majoritatea a reușit să învingă frica de a face vaccinul și acest lucru s-a întâmplat prin faptul că au văzut că cei de lângă ei se vaccinează.

Nu cred că i-am convins prin această campanie să se vaccineze, ci i-am convins că ar trebui să-și depășească temerea de a face vaccinul.

Cred că această pandemie, deși atât de grea pentru noi toți, a arătat că avem o solidaritate, un spirit colectiv comun, care, deși nu a fost atât de vocal, a fost decisiv în acțiuni. Și aici mă refer la modalitatea în care oamenii s-au vaccinat în aceste maratoane de vaccinare, au trecut peste dificultățile pe care le-au avut în a se organiza și în a se coordona pentru a se programa și a se vaccina pe ei și pe familiile lor prin programări.

Nu aș putea să vă spun exact câți angajați sunt vaccinați astăzi, pot să vă spun că am informații că sunt companii care au depășit 70% grad de vaccinare, sunt companii care sunt undeva puțin peste 50%. Eu sunt convins că în această vara industria va ajunge undeva la 65-70% grad de vaccinare.

Pot să va spun că am primit tot felul de mesaje din tot felul de industrii. Cred că oamenii au înțeles că ceea ce facem noi este doar să dăm voce normalității.

Iată că a fost nevoie de această pandemie pentru a prezența societății că suntem o industrie matură și responsabilă. Aș spune că este un început pentru ceea ce veți vedea din partea industriei jocurilor de noroc și vom continua să ne onorăm rolul în componenta de responsabilitate socială și sănătate publică, pentru că noi facem parte din societate și ne cunoaștem rolul și locul și ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce facem.

Articol susținut de asociațiile Romslot, Rombet și Romanian Bookmakers.