Comisia de etică din cadrul Ministerului rus al Sănătății a respins aprobarea testelor clinice în Rusia privind combinarea vaccinului anti-Covid AstraZeneca și a vaccinului rusesc Sputnik V, a spus vineri un oficial al companiei britanice pentru Reuters.

Vaccinul SputnikFoto: Sputnik / Profimedia Images

Irina Panarina, director general al AstraZeneca în Rusia și Eurasia, a spus că decizia nu înseamnă că testele clinice nu vor fi aprobate niciodată sau vor fi interzise.

Înainte de decizia Comisiei ea a spus că a AstraZenea a primit întrebări cu privire la teste din partea Ministerului Sănătății și că se pregătește să răspundă la ele și că răspunsurile vor fi trimise săptămâna viitoare.

Testele clinice pe oameni a combinației AstraZeneca - Sputnik au fost aprobate în Azerbaijan, Emiratele Arabe Unite și Belarus, a spus Panarina.

Ambele vaccinuri implică două doze. Cu toate acestea, Sputnik folosește vectori virali direfiți pentru cele două doze ale sale.

Ideea testelor este ca participanții să primească mai întâi vaccinul AstraZeneca și apoi prima doză Sputnik V administrată 29 de zile mai târziu.