Patru persoane s-au vaccinat în ultimele două zile la centrul de vaccinare anti-Covid deschis luni, 24 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş I, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Centrul de vaccinare oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată. Vaccinarea se realizează zilnic între orele 8,00-20,00, fără programare.

Scopul declarat al organizării acestui centru la frontieră este "creşterea accesibilităţii la vaccinare a populaţiei care intră în România pe la frontiera terestră din judeţul Bihor".

Centrul de vaccinare PTF Borş este situat la 50 de metri de punctul de trecere al frontierei Borş I, pe partea dreaptă - pe direcţia de intrare în România şi funcţionează în containerul pus la dispoziţie de către Centrul Naţional Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara.

Ministerul Apărării Naţionale, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al Judeţului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului.

Autorităţile judeţene din Arad au anunțat acum două săptămâni că vor amenaja la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, puncte temporare de vaccinare anti-COVID-19, după ce s-a constatat că tot mai mulţi români care lucrează în străinătate sau au locuinţe în Ungaria vin în ţară doar pentru a se imuniza, inclusiv cetăţeni străini ai Uniunii Europene.