Pfizer și BioNTech s-au angajat vineri să livreze 1 miliard de doze de vaccin contra Covid-19 în țările mai sărace anul acesta și alt miliard anul viitor, a declarat șeful Pfizer, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Angajamentul este un pas enorm către rezolvarea distribuției inegale a vaccinurilor anticovid, acestea fiind vândute, până acum, într-o proporție mult mai mare către națiunile bogate.

”Pfizer și BioNtech se angajează să furnizeze 2 miliarde de doze din vaccinul nostru contra Covid-19 către țările cu venituri mici sau medii în următoarele 18 luni”, a declarat Albert Bourla la un summit global pe tema sănătății.

Bourla a precizat că țările sărace vor putea lua vaccinul la prețul de producție, iar națiunile cu venituri medii vor plăti aproximativ jumătate din prețul pentru țările bogate, care au plătit cam 20 de dolari pe doză.

”Estimăm că vom furniza 1 miliard dintre aceste doze către țări cu venituri mici și medii anul acesta. Și ne angajăm să livrăm alte 1 miliard de doze în 2022”, a spus Bourla.