Szilvia Bedo-Nagy, o femeie din Ungaria, a aflat că este mama unei fetițe la peste o lună după ce a născut când s-a trezit dintr-o comă indusă medical pentru a o salva de un caz grav de pneumonie cauzată de COVID-19, relatează Reuters.

Szilvia Bedo-Nagy a aflat ca a nascut dupa ce a stat intr-o luna intr-o coma indusa medical din cauza CovidFoto: Captura YouTube

Femeia era în a 35-a săptămână de sarcină când a fost diagnosticată cu COVID-19 la finalul anului trecut și trimisă acasă să se autoizoleze. Însă starea ei s-a deteriorat rapid și a fost dusă de urgență la spital.

„Nu puteam să respir”, își amintește Bedo-Nagy într-un interviu acordat RFE, adăugând că „s-a dovedit a fi pneumonie”.

Aceasta a fost transferată la un spital din Budapesta unde a născut-o prin cezariană pe Napsugar („rază de soare” în maghiară) înainte de a fi mutată în secția de terapie intensivă unde a fost ventilată artificial și apoi plasată într-o comă indusă medical.

În timp ce femeia se afla în spital, soțul ei, Jozsef Bedo, a avut grijă de fiica lor, temându-se mereu că soția sa ar putea să își piardă viața.

Potrivit datelor Universității John Hopkins Ungaria are cea mai mare rată a deceselor cauzate de COVID-19 raportată la o sută de mii de locuitori iar în unele spitale până la 80% din pacienții ventilați artificial își pierd viața.

Dar în jurul Crăciunului Bedo a primit un telefon de la un medic care i-a spus că soția lui s-a trezit.

„Doctorul mi-a spus că soția încearcă să mă contacteze. A doua zi m-am dus s-o vizitez. Era trează și când am întrebat-o ceva mi-a răspuns din ochi”, relatează Bedo de la casa familiei din orășelul Hatvan.

Prima zi de care Bedo-Nagy își amintește după trezirea din comă este ajunul anului nou, afirmând însă că nici atunci nu știa cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Nu aveam nicio idee cu privire la ce se petrece. Arătam înspre burta mea să îi întreb când am născut...Apoi doctorul mi-a zis că bebelușul s-a născut în urmă cu ceva timp”, relatează aceasta.

Medicul ei, Bela Merkely, afirmă că acest caz a fost unul fascinant și neobișnuit de complicat.

Bedo-Nagy se află acum acasă alături de soțul ei și fiica lor.

Citește și: