​Școlile trebuie să continue să impună măștile de protecție „tot timpul și tuturor persoanelor din spațiile școlilor” pe durata întregului an de studii, conform îndrumărilor emise sâmbătă de CDC (centrul american de control al bolilor), scrie The New York Post.

Elevii se intorc la scoala in SUA cu masti de protectieFoto: Paul Hennessy-NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Doar că venind după ce agenția a proclamat săptămâna trecută că adulții vacinați împotriva Covid-19 pot renunța la măști, menținerea regulii în școli riscă să aducă și mai multă confuzie unei națiuni derutate de harababura mesajelor despre măști.

Regulile stricte de utilizare a măștilor și distanțare socială trebuie menținute în școlile din toată țara, „indiferent de nivelul transmiterii comunitare” a coronavirusului, insistă CDC. Aceasta din cauză că „elevii nu vor fi complet vaccinați până la sfârșitul anului școlar 2020-2021”, explică documentul.

Suplimentar se spune că sistemul școlar va avea nevoie de timp pentru a face „adaptarea politicilor” în propriile reguli.

Niciun vaccin nu a fost autorizat pentru copii sub 12 ani, iar serul Pfizer a fost aprobat pentru vârstele de la 12 la 16 ani doar o săptămână în urmă, nefiind timp pentru a se atinge imunizarea până la încheierea anului școlar.

Mai mult: regula cu măștile trebuie respectată de administratorii școlilor, profesori și vizitatori chiar dacă sunt complet vaccinați, „pentru a încuraja utilizarea corectă și continuă a măștilor” de către elevi, comunică agenția.

Decizia CDC survine după comentariul de joi al dr. Anthony Fauci că măștile trebuie purtate în continuare de copii: „Copiii au nevoie de măști când sunt afară și se joacă cu prietenii și în special în interior”, a declarat el pentru CNN.

CDC va reînnoi recomandările pentru școli în săptmămânile următoare pentru a ajuta comunitățile să se pregătească pentru viitorul an școlar.

Citește și: