Taiwanul a anunţat că de miercuri interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini fără permis de rezidenţă, precum şi tranzitul internaţional de pasageri pe aeroport, după ce a raportat un nou record zilnic de 333 de cazuri de coronavirus cu transmitere locală.

Coronavirus TaiwanFoto: Profimedia Images

Măsura va fi în vigoare până la data de 18 iunie, a declarat luni ministrul sănătăţii, Chen Shih-chung, într-o conferinţă de presă, scriu agențiile DPA și Agerpres.

Luni, numărul de cazuri cu transmitere locală a înregistrat o creştere bruscă de la precedentul record zilnic de duminică, de 206 infectări, declanşând noi îngrijorări cu privire la evoluţia epidemiei în Taiwan.

Sursele de infectare a zeci de pacienţi cu Covid-19 au rămas neidentificate, conform Centrului de comandă împotriva epidemiei (CECC).

Taiwan, care a ţinut bine sub control epidemia anul trecut, se confruntă cu noi cazuri de ordinul sutelor începând de sâmbătă, când a înăsprit măsurile de prevenţie în zona metropolitană Taipei pentru două săptămâni.

Până luni, Taiwan, o insulă cu 23,6 milioane de locuitori, a confirmat un total de doar 2.017 de cazuri pe tot parcursul pandemiei, inclusiv 883 de cazuri cu transmitere locală, şi 12 decese, potrivit CECC.

Spre a reduce riscul de transmitere, toţi copiii, începând de la preşcolari şi până la liceeni, vor rămâne să înveţe de acasă începând de marţi şi până la 28 mai.