Delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Turquoise Carpet a Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate, a transmis Televiziunea publică, scrie News.ro.

Eurovision 2021Foto: Hotnews

În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, duminică, pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să înceapă la ora 19.00 (ora României).

În acest context, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcaţiuni până la covorul turcoaz, aşa cum anunţaseră iniţial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Vom reveni cu detalii, în cazul în care vom primi informaţii suplimentare din partea EBU.

Duminică are loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

România este reprezentată la Rotterdam de Roxen, cu melodia "Amnesia". Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.