UPDATE Numărul persoanelor care s-au vaccinat duminică, în cadrul maratonului organizat în municipiul Blaj, a fost de patru ori mai mare decât cel estimat de către organizatori, fiind necesară suplimentarea de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba în două rânduri cu doze de vaccin.

Coada la vaccinare anti-Covid in ploaieFoto: RO Vaccinare Facebook

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, duminică s-au vaccinat în Blaj un număr de 804 persoane. Practic, aproape o treime dintre persoanele care s-au vaccinat de vineri până duminică, în cadrul a cinci maratoane desfăşurate în Alba, au făcut acest lucru la centrul din Blaj.

În total, în Alba s-au vaccinat la cele cinci maratoane 2.567 de persoane, din care 804, duminică, la Blaj, 714 la centrul drive - thru din Alba Iulia, deschis de vineri până duminică, 618 în Sebeş, de vineri până duminică, 329 în Sebeş, timp de trei zile, şi 102, vineri, în Teiuş.

La Blaj, lumea așteaptă, duminică, în ploaie să se vaccineze anti-Covid în cadrul maratonului de vaccinare, iar cele 200 de doze estimate a fi folosite astzi s-au epuizat până la orele 11.00. Au fost trimise în regim de urgenţă de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba încă 300 de doze.

Anunțul făcut de Ro Vaccinare:

  • La Blaj, lumea a așteptat în ploaie să se vaccineze. Prezența a întrecut așteptările autorităților. Cele 200 de doze estimate a fi folosite astăzi s-au epuizat până la orele 11.00. La solicitarea autorităților și echipei de vaccinare, DSP Alba a trimis în regim de urgență încă 500 de doze.
  • La acest moment sunt peste 600 de persoane vaccinate la Blaj.
  • Felicitări autorităților locale și echipei de vaccinare!
  • În acest weekend, autoritățile din județul Alba au organizat: 1 centru de vaccinare Drive-Thru la Alba-Iulia și 5 evenimente speciale la Blaj, Cugir, Sebeș, Teiuș și în comuna Ciugud.

Spre comparaţie, la maratonul de tip drive-thru organizat la Alba Iulia s-au prezentat vineri 217 persoane, iar sâmbătă 228, iar la Sebeş 216, respectiv 222 de persoane, potrivit Agerpres.

Maratonul de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2 se desfăşoară duminică în municipiul Blaj între orele 8,00 - 20,00, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu", fiind administrat ser produs de Pfizer BioNTech. Se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta doar însoţiţi de un părinte sau de reprezentantul legal.

Pentru persoanele vârstnice şi fără posibilitate de deplasare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac şi Petrisat, Primăria Municipiului Blaj a asigurat transportul la maratonul de vaccinare.