Rata de infectare în Capitală continuă să scadă și a ajuns duminică la 1,06 la mie, conform datelor anunțate de Direcția de Sănătate Publică. Dacă scade sub 1 la mie, școlile din Capitală se vor deschide pentru toate categoriile de elevi.

Bucuresti, vazut de susFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

DSP București a anunțat că duminică la ora 10.00 rata de incidența cumulată calculată la 14 zile era de 1,06 la mia de locuitori, scăzând de la 1,11, cât a fost sâmbătă.

Vineri a fost 1,21, joi a fost 1,3, miercuri indicele a fost de 1,42, iar marți a fost raportată o rată de infectare de 1,49, fiind pentru prima dată când a scăzut sub 1,5. Cea mai mare rată de infectare în Capitală - 7,08 - a fost în 31 martie.

Joi, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a decis noi măsuri de relaxare a unor restricții în Capitală, care au intrat în vigoare de vineri dimineață:

deschiderea restaurantelor și a cafenelelor la 50% din capacitate, față de 30% acum

deschiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de spectacol la 50% din capacitate

deschiderea sălilor de jocuri de noroc la capacitate de 50%

permiterea spectacolelor de tip drive-in, cu 3 persoane în mașină, dacă nu sunt din aceeași familie

permiterea concertelor și spectacolelor în aer liber, cu până la 300 de spectatori

Cu toate acestea, în unele zone și în weekend purtatul măștii în aer liber va rămâne obligatoriu. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se întrunește sâmbătă la prânz pentru a analiza care sunt zonele aglomerate din Capitală în care masca ar putea rămâne obligatorie în aer liber.