​Prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, afirmă că decizia de a nu purta masca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați antiCovid aparține angajatorului. El a mai spus că instituţia pe care o conduce nu a decis încă formal dacă propriii angajaţii vaccinaţi vor mai purta masca de protecţie sanitară în birouri.

BirouriFoto: STEP IT Academy

Întrebat sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă, cum se procedează la locurile de muncă, acolo unde toţi angajaţii dintr-un birou sunt vaccinaţi, prefectul Alin Stoica a răspuns că decizia aparţine fiecărui angajator, în urma consultării cu medicul de medicina muncii.

”Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte”, a declarat Alin Stoica, citat de news.ro.

Acesta a menţionat cu se va proceda în instituia pe care o conduce. „Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a adăugat prefectul.