Portugalia va autoriza călătoriile turistice pentru majoritatea țărilor europene începând de luni, a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Persoanele din țările Uniunii Europene cu o incidență a coronavirusului ”mai mică de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori” vor putea efectua ”toate tipurile de călătorii în Portugalia, inclusiv călătorii neesențiale, a precizat guvernul într-un comunicat.

Cu toate acestea, toți pasagerii cu vârsta peste doi ani trebuie să prezinte un test PCR negativ care să nu fie mai vechi de 72 de ore față de ora de îmbarcare.

Companiile aeriene care permit îmbarcarea pasagerilor fără teste vor primi „o amendă de la 500 la 2.000 de euro pe călător”, a declarat Ministerul de Interne.

Restricțiile de călătorie, limitate la călătoriile esențiale, rămân doar pentru opt țări, inclusiv cinci din Uniunea Europeană.

Acestea sunt Cipru, Croația, Lituania, Olanda și Suedia, precum și Africa de Sud, Brazilia și India.

Călătorii din aceste țări sunt, de asemenea, supuși unei carantine de 14 zile.

Portugalia a dat deja undă verde călătoriei turistice din Regatul Unit vineri, după ce au fost ridicate restricțiile puse în aplicare la începutul lunii ianuarie pentru a ține sub control pandemia de Covid-19.

Legăturile cu Regatul Unit au fost suspendate în ianuarie înainte de a fi restabilite la mijlocul lunii aprilie, dar numai pentru călătoriile considerate „esențiale”.

Pe 29 mai, mii de fani sunt așteptați și la Porto (nord) pentru a participa la finala Ligii Campionilor dintre Manchester City și Chelsea.